
Unsere Cashewkerne ...
Bio-Cashewkerne aus Indonesien
Daily snacking expressly permitted: treat yourself to our natural organic cashews as a mineral-rich power snack. At the same time, you are supporting sustainable agriculture and fair trade. Our cashews are cracked cold by hand and gently dried in raw food quality. This not only pleases the palate, but also people and the environment!
Enjoy raw food quality with a clear conscience!
Cashew nuts without skin 5 kg
€187.50* €131.00*
Available, delivery time: 1-3 days
Cashew, die Supernuss aus den Tropen
Cashew nuts are super large, super tasty and super rich in valuable minerals. For many, they are therefore the ultimate power snack. Their mild, slightly sweet flavour is also a dream for nut beginners. This makes organic cashews not only an irresistible snack for at home and on the go, but also ideal for imaginative recipe ideas from the vegan raw food kitchen.


The yellow to red apples radiate from the foliage of the cashew tree from afar. Their coveted seeds are not hidden inside, but hang from the bottom of the apple. The cashew tree originally comes from Brazil. Today, cashews are also grown in Africa, India and South-East Asia. The tree finds optimal growing conditions in Indonesia. Our cashews are grown and processed there according to strict organic, Fairtrade and raw food criteria.
Raw organic cashew pieces, organic 200 g
€6.95*
Available, delivery time: 1-3 days
Köstliche Cashew-Rezepte zum Nachmachen
Gut zu wissen
Pure as a snack between meals, in a homemade nut-dried fruit mix or as a mineral-rich ingredient for smoothies, creams, drinks and more - cashew nuts are available for almost every treat! Even cashew milk and vegan cheese can be made with cashews. Try this great recipe, for example:

Unsere Cashewnüsse aus Indonesien: kalt geknackt und heiß geliebt
In the highlands of Bali, the sight of the mighty cashew trees never ceases to fascinate. They bear delicate blossoms and bright red apples at the same time. That's why it's cashew harvest time for up to four months of the year! Our partner companies manage their farms in accordance with the strict requirements for organic farming. Artificial fertilisers or pesticides are taboo here. After the harvest, the nuts dry in drying houses without direct sunlight and without temperatures rising above 45 °C, which is safe for raw food. Hard-working hands are already sorting out the bad specimens. Then comes the cracking: In small factories, the cashew nuts are nimbly opened by hand using special hand presses and the kernels are removed from the shell. The workers wear protective clothing and gloves to protect themselves from the aggressive shell oil. Thanks to their expertise and years of experience in handling cashew nuts, you can be sure that your employees will not come into contact with the oil.
Unsere Bio-Kleinbauern respektieren die Umwelt durch:
- Responsible use of energy & natural resources
- Preservation of biodiversity & the regional ecological balance
- Improvement of soil fertility
- Preservation of water quality
What do you get from this - admittedly very complex - processing? Genuine raw food quality with an organic seal! The local people also benefit: Our partner trains the local farmers on food safety and occupational health and safety and also provides support in the areas of healthcare and school education.
FAQs – Häufig gestellte Fragen zu Cashewkernen
Cashews sind sicherlich bekannt aus den Regalen im Handel - meist abgepackt in Dosen als gesalzener Snack angeboten. Den wirklichen Geschmack der Cashew-Nuss erfahren Sie jedoch nur als Rohkost. Herkömmliche Ware wird oft mit Hitze von teilweise über 200 °C im wahrsten Sinne verbrannt und viele der wertvollen Inhaltstoffe gehen verloren. Den echten und naturbelassenen, nussigen Geschmack werden Sie mit diesen Kernen aus industrieller Produktion nicht erfahren können.
Bei unseren Kernen des Kashubaums muss viel Zeit und Arbeit bei Anbau, Ernte und Verarbeitung investiert werden. Besonders erwähnenswert ist sicherlich, wie die Kerne ohne Erhitzung in Rohkost-Qualität bleiben: Die Kerne werden roh und von Hand geknackt, im Anschluss genießen die Kerne nochmal die Kraft der Sonne und trocknen schonend bei maximal 45 °C. Die Haut wird ebenfalls in Handarbeit schonend entfernt – ohne Bäder oder Hitzeeinwirkung.
Unsere Cashews lassen sich überaus vielfältig verwenden und sind sicherlich auch bald bei Ihnen eine unverzichtbarer Zutat. Sie können die Kerne direkt als Knabberei naschen oder als Zutat in Ihrer Rohkost-Küche verwenden: In Smoothies sorgen Sie für einen wunderbaren cremigen Genuss mit nussigem Aroma. Puddings und Aufstriche gelingen im Handumdrehen. Neben Mandeln eignen sich Cashews auch sehr gut für die Herstellung von rein veganem, rohköstlichem Käse. Fein süße Cremes aus Cashewkernen ohne Haut sind für rohköstliche Fruchttörtchen ein Gedicht – schauen Sie für Rezept-Anregungen am besten mal rein auf <a href="http://www.rohkost.de.">www.rohkost.de.<a href="http://www.rohkost.de.">#####xst...