Raw almond butter, brown 250 g
- 100% organic and raw food quality
- Made from 100 % unpeeled organic almonds
- With valuable vitamin E and calcium
- Rich in high-quality protein and nutrients
€10.95*
Available, delivery time: 1-3 days
Raw almond butter
The almond has been an important food for humans for centuries. There are also numerous legends and myths surrounding this marvellous seed: in ancient Greece, it was said that the almond tree was created from drops of blood from the goddess Cybele. In 1400 BC, the almond is mentioned in the fourth book of Moses as an almond tree that suddenly blossomed. In ancient Rome, the almond was considered a delicacy and a symbol of fertility.
The almond's wide range of vital substances
Almonds provide numerous minerals. The special thing about almonds is that they are alkalising in the human body.
+ vitamins
such as B vitamins, vitamin E, folic acid, niacin
+ Minerals
such as particularly high levels of potassium and magnesium, as well as calcium, phosphorus, zinc and iron
+ Secondary plant substances
such as natural fatty acids, high-quality vegetable protein, fibre
+ enzymes
Incredibly delicious and versatile: our raw almond butter
Lovingly handcrafted - this describes the creation of our wonderful almond paste from the very beginning. The almond trees for our first-class almonds are grown on small farms in Spain. The natural conditions of organic cultivation allow sun-kissed fruit to ripen. After harvesting, the almond kernels are ground in stone mills. The mills are operated so slowly and gently by hand that the kernels are never heated above 45 °C. In this way, all the important nutrients are preserved, the raw food quality is guaranteed and the flavour is indescribably aromatic.
Our raw almond paste is a wonderful ingredient in your healthy cuisine! It tastes great as a spread, in creamy smoothies and desserts, can be easily transformed into tempting ice cream and offers many other delicious flavour compositions.
- Country of origin of the almonds: Spain
- Made from the ripe fruit of Spanish almond trees
- with valuable vitamin E and calcium
- Rich in high-quality protein and nutrients
- 100% natural
- free from lactose and milk protein
- free from wheat and gluten
- no artificial ripening technique
- no steam treatment
- no chemical treatment
- no shock freezing
quality: | Really-raw , Rohkost , Vegan |
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Energy
|
2613 kJ / 632 kcal
|
Fat
of it:
- saturated fatty acids |
54.0 g
4.3 g |
Carbohydrates
of it:
- Sugar
|
6.5 g
4.0 g
|
Protein
|
24.0 g
|
Salt
|
0.0 g
|
Per 100 g / 100 ml
NRV1
|
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calcium
|
252 mg
32 %
|
Phosphor
|
454 mg
65 %
|
Magnesium
|
170 mg
45 %
|
Iron
|
4.1 mg
29 %
|
Zinc
|
2.2 mg
22 %
|
Copper
|
0.85 mg
85 %
|
Potassium
|
835 mg
42 %
|
Per 100 g / 100 ml
NRV1
|
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Vitamin E
|
28.4 mg
237 %
|
Thiamine
|
0.22 mg
20 %
|
Riboflavin
|
0.62 mg
44 %
|
Folic Acid
|
45 µg
23 %
|
Ökologischer Landbau
GB-ORG-05
EU-Landwirtschaft
The nutritional values are subject to the usual fluctuations in natural products.
Lecker
Dieses Mandelmus ist perfekt in der Konsistenz für unser Frühstücksmüesli.
Bewerten
Das Mandelmus ist bei mir ein Dauerbrenner, ohne geht nicht
Bewertung
das herrliche Mandelmus ist bei uns ein Dauerbrenner. Ohne geht nichts.
Rohkost Mandelmus
Das Mandelmus schmeckt hervorragend, ist rohköstlich und erfüllt alle Kriterien einer gesunden Ernährung.
Rohkost
Das beste Mandelmus, super Geschmack für mein tägliches Frühstücksmüsli
lecker und gesund
Ich esse täglich einen Löffel pur, weil es so gut schmeckt und weil ich einen wichtigen Teil meines Vitamin- und Mineralstoffbedarfs so ganz einfach und natürlich abdecke. Was will man mehr.
kein anderes Mandelmus mehr
Mandelmus aus der Drogerie oder dem Supermarkt ist gar kein Vergleich, es ist super cremig und süßlich und schmeckt intensiv nach Mandeln, und top Rohkost Qualität, großer Bonuspunkt dafür, dass die Mandeln nicht aus Kalifornien kommen
sehr gut
köstliches Mandelmus. Esse es auch pur mit dem Leinöl gemischt
mein Favorit
es kommt kein anderes mehr auf meinen Löffel :-D
Super lecker!
Das Mandelmuss in Rohkostqualität ist für mich am leckersten)) Kaufe es seit Jahren, bei uns in der Familie lieben es alle.
Für sich alleine schmeckt das Mandelmuss vielleicht ein wenig trocken, aber mit Honig (am besten mit Waldhonig) zusammen ist es super lecker!