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Product number: 68315

Masontops fermentation set incl. 4x 225 ml Mason Jar jars

  • Set: 4 Mason Jar jars (225 ml), 4 jar weights, 4 fermentation attachments, 1 wooden tamper
  • Fermentation set with patented Airlock system
  • Fermenting without additives preserves vitamins + minerals
  • For a sufficient supply of vitamins all year round

€89.95*

Available, delivery time: 1-3 days

BPA free
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Masontop's fermentation set: preserving vegetables without additives

With the fermentation set, you can preserve your vegetables in the oldest and most natural way. Sauerkraut, pickled gherkins and also creations with beetroot, tomatoes, carrots and radishes are very easy to make. They not only preserve the flavour, but also the valuable vitamins and minerals, and all without any additives.

Masontops fermentation set: pickling for beginners and professionals

With the set consisting of four glass weights, four fermentation attachments and a wooden tamper made of acacia wood, professionals and beginners alike can ferment a wide variety of vegetables. All you need is unrefined salt for pickling, water and, if required, spices of your choice. In contrast to conventional methods of preserving food, the vitamins are fully preserved during fermentation. The natural process also makes the vegetables easier for the body to digest.

How natural fermentation works

For successful, natural fermentation, it is essential that the vegetables are completely surrounded by brine. The Masontops fermentation set is equipped with glass weights that you place on the vegetables so that they remain under the salty liquid.

Tip: The brine should have a salt content of two per cent.

The fermentation attachments with patented Airlock system are particularly important for successful fermentation. They ensure that no oxygen can enter the jar. At the same time, any carbon dioxide produced can escape. This is the basic prerequisite for the formation of lactic acid bacteria, which ensure natural preservation. The valuable minerals and vitamins in the fermented vegetables are fully preserved using this natural method.

Important before each use: The small opening must be pressed outwards once.

Spicy flavour for delicious creations

When fermenting, you can try out numerous combinations of vegetables, herbs and spices. Pickle cucumbers with dill, kimchi with coriander or carrots with saffron. The longer the vegetables are fermented, the more intense their flavour will be. For garden owners, fermentation is a great way to enjoy harvested vegetables all year round. Tomatoes, beetroot and cabbage can be fermented with ginger, garlic or coriander, for example, and eaten months later as a tasty side dish or savoury snack.

The Masontops fermentation set is ideal for anyone who wants to enjoy their fresh vegetables all year round and values natural fermentation without additives.

quality: BPA frei
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  • 4 Mason Jar glasses (225 ml)
  • 4 jar weights
  • 4 fermentation attachments
  • 1 wooden tamper
Customer reviews

3 of 3 reviews

2 out of 5 stars


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26.04.2020

Keine Empfehlung

Für uns ist das Preis-Leistungsverhältnis unpassend.
Wir haben zum ersten mal in Gläsern fermentiert und haben normale Gurkengläser mit Folie und Deckel abgedeckt, da ist alles gelungen. Bei diesen Gläsern ist im Bereich der Lüftungsöffnung Schimmel entstanden, weil durch die Plastik-Lüftungsaufsätze Verunreinigungen reinkommen.
Die Glasbeschwerer sind so knapp, dass sie oft im Glas steckenbleiben.
Die Gläser sind sehr klein.
Die Deckel rosten.

Wir sind mit allen Keimling-Produkten sehr zufrieden und empfehlen den Shop auch sehr oft an Kunden und Freunde weiter.
Das ist das erste und einzige Produkt, mit dem wir nicht zufrieden waren.

[Anmerkung Keimling Naturkost]
Hallo JT,
danke für die Anmerkung. Wir haben das bei uns zur Qualitätssicherung gegeben zwecks Prüfung, da wir generell Produkte anbieten von denen wir überzeugt sind.
Mit besten Grüßen

das Team von Keimling Naturkost

05.05.2018

Gläser und entspr Zubehör zu klein

zu klein, ansonsten praktisch. warte auf Resultat, das dauert noch ca 3-4 Wochen

16.03.2018

Nicht genug Anleitung

Ich habe den Set bestellt, weil ich Anfänger bin und keine Ahnung habe, wie man fermentiertes Gemüse macht. Ich hatte Gedacht, es gäbe mehr Infos, aber das Infoblatt in der Verpackung war nur grob und nicht genau. Hier auf der Homepage finde ich andere Details, die nicht dabei sind, aber immer noch nicht genug. Wie macht man eine 2% Salzlake? Wie lang bleibt das Gemüse in den Behältern? Müssen die danach in den Kühlschrank? Ich habe noch viele Fragen.

Anmerkung von Keimling:
Lieber Kunde, wir beantworten Ihnen gerne Ihre Fragen:

a) Wie macht man eine 2% Salzlake?
Für eine 2%ige Salzlake lösen Sie 2g Salz in 100 ml Wasser auf, bzw. der 20g in einem Liter, je nachdem welche Menge benötigt wird.

b)Wie lang bleibt das Gemüse in den Behältern?
Das Gemüse wird solange in den Behältern fermentiert, bis es Ihnen schmeckt. Die Fermentation kann von einigen Tage bis zu Wochen oder gar Monaten dauern.

c) Muss das Gemüse in den Kühlschrank?
Das Gemüse sollte während der Fermenation nicht in den Kühlschrank, denn unter Raumtemperatur arbeiten die Enzyme besser. Ist die Fermentation abgeschlossen, kann das Glas vollständig mit Salzlake aufgefüllt und im Dunkeln gelagert werden, bspw. im Vorratsschrank.