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Product number: 68317

Masontops fermentation set for wide mouth jars

9-piece set consisting of:
  • 4x Pickle Pebbles (glass weights)
  • 4x Pickle Pipes (fermentation attachments)
  • 1x Pickle Packer (wooden stamper)

€89.95*

Available, delivery time: 1-3 days

BPA free 2 years warranty
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Masontops fermentation kit

Preserve your favourite vegetables - quickly and easily

Mesontops Fermentier-Kit gefülltPreserve your favourite vegetables quickly and easily - with the fermentation kit from Masontops. Without the addition of additives, the fresh flavour of the vegetables is retained, as are the vitamins and minerals. In addition to the kit, all you need is Mason Jar jars (950 ml, wide mouth)*, some salt, water and vegetables - and you're ready to go.

The kit includes the following items that make fermenting a breeze, whether you are a beginner or a pro:

Pickle Pipe:
Silicone fermentation attachments with patented airlock system. They ensure that no oxygen or impurities can enter the jar. At the same time, any carbon dioxide produced can escape. This is the basic prerequisite for the formation of lactic acid bacteria, which ensure natural preservation. The valuable minerals and vitamins in the fermented vegetables are fully preserved with this natural method.

Pickle Pebble:
For successful, natural fermentation, it is essential that the vegetables are completely surrounded by brine. The MasontopsTM fermentation kit therefore contains glass weights (pickle pebble) that you place on the vegetables so that they remain under the salty liquid.

Pickle Packer:
Wooden stamper made of natural, untreated acacia wood and sealed and protected with a food-safe mineral oil. Acacia wood is a particularly hard wood, making it very durable, sustainable and environmentally friendly. Use the tamper to press the vegetables down in the jar so that all the moisture is released before fermentation begins and the air volume is reduced.

Recipe ideas:
You can try numerous combinations of vegetables, herbs and spices when fermenting. Pickle cucumbers with dill, kimchi with coriander or carrots with saffron. The longer the vegetables are fermented, the more intense their flavour will be. For garden owners, fermentation is a great way to enjoy harvested vegetables all year round. Tomatoes, beetroot and cabbage can be fermented with ginger, garlic or coriander, for example, and eaten months later as a tasty side dish or savoury snack.

You can view and download the Masontops guidebook here .

Guarantee: 2 Jahre Garantie
quality: BPA frei
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  • 4x pickle pebbles (glass weights)
  • 4x pickle pipes (silicone fermentation attachments)
  • 1x pickle packer (acacia wood tamper)
  • Operating instructions (in English)
Customer reviews

2 of 2 reviews

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01.04.2020

Super Set!

Ich fermentiere schon lange mit dem Masontops Fermentations-Set und finde es klasse! Für mich ist es das beste Set, das ich bisher hatte, ich habe schon mehrere ausprobiert. Ich reinige alles außer den Holz-Stößel in der Spülmaschine. Durch die weite Öffnung der Gläser lässt sich das Ferment einfach hineinfüllen.

Die Glasgewichte hole ich einfach mit einem Löffel oder Messer aus dem Glas, das funktioniert problemlos.

01.08.2019

Glasgewichte sind ein Problem

Sehr geehrte Damen und Herren,
ich habe vor einiger Zeit ein Set Masontop gekauft.
Enttäuschend sind die Glasgewichte. Wie soll man diese aus dem Glas herausbringen? Wenn das Glas gefüllt ist, geht es noch. Wenn jedoch das Glas angebrochen ist, kommt man nicht an das Gewicht heran und kann es nur mit Tricks herauspopeln. Und dann lässt man es wieder hineinfallen, das ist auch nicht gut.
Warum liefern Sie nicht einen Gummistempel, den man von oben auf das Gewicht draufdrückt. Die Luft unter dem Gummi kann dann entweichen und das Gewicht "klebt" am Gummi.
Viele Grüße
Hubert Schmölz

[Anmerkung Keimling Naturkost]
Hallo,
vielen Dank für Ihre Bewertung.
Die Glasgewichte dienen dazu, während der Fermentation die Gläserdeckel zu beschweren. Sobald die Gläser angebrochen werden, da der Fermentationsprozess abgeschlossen wurde, werden die Glasgewichte nicht mehr benötigt. Somit sollten diese gar nicht bei halb gefüllten Gläsern genutzt werden.
Ein gummierter Stempel ist daher nicht notwendig, zumal wir möglichst auf Gummi verzichten möchten.
Wir hoffen wir konnten Ihnen helfen, unser Kundenservice hilft Ihnen dabei gerne weiter.
Beste Grüße,
Ihr Team von Keimling Naturkost