Raw organic cashew pieces, organic 200 g
- cracked by hand, without heating
- Particularly rich in tryptophan
- Raw food quality
€6.95*
Available, delivery time: 1-3 days
Raw organic cashew pieces
Cashews are not actually nuts but the kernels of the very special fruit of the cashew tree. It bears bright yellow pseudo-fruits similar to a pear: the so-called cashew apples or arillus with their thick fleshy fruit stalks. Because the flesh spoils quickly, it is used to make jams or juices immediately after harvesting. Underneath the cassava apple is the actual fruit, in the shape of a cashew nut.
The cashew is rich in vital nutrients
Cashew nuts are particularly rich in the essential amino acid tryptophan - in the body it is converted into serotonin and melatonin. Cashew nuts also contain many minerals such as magnesium and iron, as well as fibre, vitamins and fatty acids.
+ vitamins
such as niacin, pantothenic acid, thiamine, riboflavin, folic acid, vitamin K and E
+ minerals
such as potassium, phosphorus, magnesium, zinc and calcium, iron and more
+ Secondary plant substances
such as natural fatty acids, trace elements and fibre, essential amino acids - especially tryptophan
+ enzymes
The universal raw food ingredient: our cashew pieces
Carefully dried at a maximum of 45°C and not denatured by industrial steaming or even a boiling oil bath, we preserve the high quality of the cashew kernels for you - in terms of flavour and content! Our kernels are even cracked raw by hand.
Of course, cultivation according to organic principles and raw food processing is more complex ... but you will immediately notice the difference!
Cashews have become an indispensable raw food ingredient: whether as a protein-giving element in creamy smoothies, for delicious ice cream or savoury as spicy cashew cheese.
You can find the special info on raw cashew recipes here (PDF)
- Country of origin: Indonesia
- Carefully dried cashew nuts in raw food quality
- cracked by hand, without heating
- Particularly rich in tryptophan
- High-quality source of minerals and enzymes
- free from lactose and milk protein
- free from wheat and gluten
- no artificial ripening technique
- no steam treatment
- no chemical treatment
quality: | Rohkost , Vegan |
---|
Energy
|
2491 kJ / 595 kcal
|
Fat
of it:
- saturated fatty acids |
42.2 g
9.63 g |
Carbohydrates
of it:
- Sugar
|
30.5 g
9 g
|
Roughage
|
3 g
|
Protein
|
17.5 g
|
Salt
|
< 0.1 g
|
Per 100 g / 100 ml
NRV1
|
|
---|---|
calcium
|
31 mg
4 %
|
Phosphor
|
373 mg
53 %
|
Magnesium
|
267 mg
71 %
|
Iron
|
2.8 mg
20 %
|
Zinc
|
2.1 mg
21 %
|
Copper
|
3.7 mg
370 %
|
Potassium
|
552 mg
28 %
|
Per 100 g / 100 ml
NRV1
|
|
---|---|
Vitamin A
|
10 µg
1 %
|
Vitamin E
|
0.782 mg
7 %
|
Thiamine
|
0.63 mg
57 %
|
Riboflavin
|
0.26 mg
19 %
|
Rohkost
Ökologischer Landbau
DE-ÖKO-001
Nicht-EU-Landwirtschaft
The nutritional values are subject to the usual fluctuations in natural products.
Cashews
Diese Cashews sind so zart, dass sie beinahe im Mund schmelzen. Sie sind ein hochwertiger Knabber-Spass und können gut ohne Einweichen verwendet werden.
Bewertung
Die Cashewkerne sind schon gut, trotzdem war ich ein wenig enttäuscht. Aber das lag an mir und einem Mißverständnis. Ich hatte gedacht, dass wären die Cashewkerne mit Haut. Denn die sind wirklich richtig
gut. Naja beim nächstenmal....
Perfekt für Smoothies, Rohkostdesserts usw
Verwende die Cashews für alles Mögliche und bin sehr zufrieden!
Cashew-Kernestücke
Wunderbarer Bruch, der richtig gut für die Fermentation für Frischkäse oder Quark geeignet ist.
Cashews
Sehr lecker und hochwertig. Ich bestelle bei Keimling, da alle Nüsse und Samen rohköstlich sind. Ich bin mit der Qualität sehr zufrieden 😀.
Cashew Kerne
Sehr gute Qualität, ich mag sie sehr auch gemahlen im Kaffee guter Geschmack
Erste Klasse
Super gute Chashew-Kerne. Die Stücke stören nicht, meist sind sie sogar halbe oder fast ganze Kerne. Brauche pro Monat 2,5kg und im 3er Pack kommt es an den Kilo Preis vom Supermarkt ran, wobei die Qualität viel besser ist. Mit Honig und Gewürze zum Frühstück, als Cashew-Kerne oder als Bindemittel in der Falaffel Mischung, die Kerne sind jeden Tag im Gebrauch.
Vielseitig und lecker
Cashews esse ich täglich. Meist als selbst gemachten Joghurt. Cashews sind einfach universal einsetzbar, z.B. als Grundlage einer veganen Mayonnaise. Oder einfach so, als Snack zwischendurch.
Es macht einen riesigen Geschmacksunterschied, ob ich irgendwelche Cashews kaufe, oder hier die Rohkost-Cashews! Ja, sie sind teuer, aber sie sind bio. Und es heißt, dass die Produktionsbedingungen für die Mitarbeiter korrekt sein sollen, also die Mitarbeiter hinreichend geschützt und auch fair bezahlt werden.
Cashew
Prima, immer super Qualität. Durch den angenehmen Geschmack für viele Gerichte geeignet.
Für mich nicht mehr verzichtbar.....
Ob in die Sauce, ob zum Herstellen von Käse, ob in den Smoothie oder einfach roh (und die vielen anderen Möglichkeiten), die Cashew sind sehr lecker und gut zu verarbeiten und wenn man den Mengenrabatt nutzt auch vom Preis in Ordnung.