Vita Verde Classic raw olives, organic 200 g
- Without pasteurisation
- From natural olive trees without plantation farming
- Full-flavoured and aromatic
- Optimally matured and air-dried
- Natural colour, not blackened
Raw olives with stone - from Greek olive trees
Thousands of years before our era, the olive was an important foodstuff, shrouded in myths and tales. Amfissa olives are a very authentic product - grown in a natural environment and spoilt by the sun. Some of the olive trees have reached an impressive age of more than 2500 years. Every year, only the best olives are harvested when fully ripe and air-dried particularly gently to preserve the raw quality. The only other ingredient added to these flavoursome, fruity but still mild olives is a small pinch of sea salt.
During production, particular emphasis is placed on the naturalness of the product. Vita Verde Olives are ripened and dried naturally on the tree. During this process, the olives lose their liquid, giving them their typical appearance. In Greece, olives of this type are known as Thrumba. The hand-picked olives are neither pasteurised nor treated with preservatives. And the colour? This is also the result of the natural ripening process on the tree.
quality: | Rohkost , Vegan |
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Energy
|
2540 kJ / 607 kcal
|
Fat
of it:
- saturated fatty acids |
55.8 g
11.2 g |
Carbohydrates
of it:
- Sugar
|
9.4 g
0.0 g
|
Roughage
|
28.2 g
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Protein
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2.8 g
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Salt
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2.0 g
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Rohkost-Qualität
*Ökologischer Landbau
DE-ÖKO-001
EU-Landwirtschaft
Are the olives coloured (blackened)?
It goes without saying that we do not use artificial colouring in our olives. The colouring of many commercially available olives with ferrous gluconate does not serve to "improve" the flavour or extend the shelf life. The colouring is used to enhance the appearance of the green, unripe olives. The consumer does not know at first glance whether he is buying naturally ripe or unripe olives.
Is the colour a question of the ripeness of the olives?
Unripe olives are green and have a more bitter and intense flavour. The flesh of unripe olives is firmer. If the olives have more time on the tree and can fully ripen there, the olives change colour to dark purple shades. Of course, the colour also depends on the variety. Amfissa olives are very dark in colour by nature and turn almost black when fully ripened on the tree and then gently dried.
How are Vita Verde olives grown?
When you think of olives, you probably think of images of olive groves and unspoilt landscapes. This image also applies to all the olives available from us. The best growing conditions according to ecological rules and plenty of sunshine on the plantations of experienced farmers. However, these olives are not cultivated on plantations, but grow in unspoilt nature in Greece - untouched and left entirely to nature.
Are the olives preserved in liquid?
You receive our olives in a vacuum pack without any additional liquid added. The oily liquid you see on the film is natural residual moisture and the oil from the olives.
Why are the raw olives salted?
Our olives are gently air-dried and preserved with a pinch of salt. However, we do not use table salt and only use natural sea salt for the olives.
Oliven
schmecken uns sehr gut haben zwar 2% Salz können wir damit leben zum Ausgleich haben wir auch Oliven ohne Salz uns ist es wichtig das sie kein Öl keinen Essig usw. haben. Wir lieben sie sehr.
kein Vergleich zu anderen Oliven
ich mag sie total gerne, total anders als handelsübliche Oliven und man sollte wissen, dass sie schon sehr salzig sind, ich mag das aber sehr gerne so
Ingo Kolb
Sehr, sehr salzig. Die Beschreibung: "... werden mit einer Prise Salz haltbarer gemacht" ist schwer untertrieben.
Eine prise weniger salz
Die oliven sind der wahnsinn.
Das sind wahrhafte Oliven,
Jedoch sind Sie mir ein wenig zu salzig, da ich meistens auf Salz verzichte oder nur sehr wenig verwende.
sooo lecker
Solche leckeren Oliven hab ich noch nicht gegessen! Sie sind sehr intensiv im Geschmack, schön salzig gewürzt und machen süchtig! Beim nächsten Einkauf bestelle ich mir gleich ein paar Packungen mehr davon ;-)
Ich kenne nur Oliven aus dem Laden (keine Rohkostqualität), die sind kein Vergleich mit diesen hier!!!
sehr geschmackvoll
..und sehr schnell auf gegessen !
sehr lecker
perfektem Geschmack, alles daran
sehr lecker
unglaublich lecker und erstaunlich, wie knackig-frisch diese Oliven geblieben sind. Kann ich nur weiterempfehlen
erstaunlich bekömmlich
...es sollte der letzte Versuch mit Oliven sein, da mir andere Biooliven weder mundeten noch sonderlich bekömmlich waren...
Und nun das: superlecker und kein bisschen Übelkeit !
Wer also beim Wort "Oliven" das Gesicht verzieht, sollte diese kosten um in den gesundheitlichen Benefit zu kommen.
sehr gut
Intensiv-aromatischer Geschmack, ölige Konsistenz, kurz: wunderbar lecker zum Snacken.